Information om turen

 

Längd: 

1 timme och 30 minuter

 

Samlingsplats: 

Vattenhjulet, Chamottevägen 4

 

Deltagare:

Minimum 10 pers och maximum 25 pers

 

Aktuella turer: 

 

 

Avbokning:

Avboka senast 24 timmar innan ankomst utan kostnad. Avbokning sker genom att skicka ett mail via formuläret under Kontakt

 

 

Pris:

200kr/pers

 

Betalning sker på plats via Swish eller kontant.

Namn*  
E-post*  
Telefonnummer*  
Vald tur  
Antal deltagare  
Fyll i datum och tid*  

Boka genom att fylla i uppgifterna

Observera att minst 10 pers behöver boka turen

för att den ska bli av!

 

Vid eventuella ändringar blir du kontaktad 

senast 24 timmar innan turen.

Tack för din anmälan!

* Obligatoriska fält

 

Guidad tur i Porslinskvarteren  - hur syns det gamla i det nya?

 

Vad finns kvar av platsens själ i porslinskvarteren från tiden med keramisk tillverkning och populär design? Följ med Carola Stuart på en guidad promenad på temat arkitektur, konst och kulturhistoria. 

 

Vi stannar vid de nya konstverken Trädet och Vagnen, skapade av konstnärerna Richard Fåhreusrespektive Ylva Wilhelmina Franzén. Vi går genom Fajansparken och pratar om i vad mån det gamla syns i det nya, om konstnärerna bakom gatunamnen som bidrog till Gustavsbergs
världsrykte. Denna tur ger dig kunskaper som gör din nästa promenad i Porslinskvarteren betydligt mera innehållsrik. Turen avslutas på Kattholmen.

 

Carola Stuart, bokförläggare, har varit projektledare och redaktör för boken Gustavsberg somförsvann – och kom igen. Carola och Rolf Ellnebrand driver Columbus Förlag som också är utgivare av boken och de båda har stort engagemang och intresse för Gustavsberg. Vid köp av boken i samband med en guidad tur betalar du endast 175kr/bok.