Information om turen

 

Längd: 

1 timme och 30 minuter

 

Samlingsplats: 

Vattenhjulet, Chamottevägen 4

 

Deltagare:

Minimum 10 pers och maximum 30 pers

 

Aktuella turer: 

Avvaktar nya COVID-19 restriktioner

 

Avbokning: 

Avboka upp till 24 timmar innan ankomst utan kostnad. Avbokning sker genom att skicka ett mail via formuläret under Kontakt

 

Pris:

295kr/pers

 

Betalning sker på plats via Swish eller kontant.

Namn*  
E-post*  
Telefonnummer*  
Vald tur  
Antal deltagare*  
Fyll i datum och tid*  

Boka genom att fylla uppgifterna

 

Observera att minst 10 pers behöver boka turen

för att den ska bli av!

 

Vid eventuella ändringar blir du kontaktad 

senast 24 timmar innan turen.

 

Tack för din anmälan!

 

* Obligatoriska fält

 

Nya Porslinskvarteren 

för dig 65+ inklusive lunch på restaurang Kattholmen

 

 

Vad finns kvar av platsens själ i nya Porslinskvarteren från tiden med keramisk tillverkning och populär design? Följ med Carola Stuart och Rolf Ellnebrand på en guidad promenad på temat arkitektur, konst och kulturhistoria. Turen avslutas på Kattholmen.

 

Vi stannar vid de nya konstverken Trädet och Vagnen skapade av konstnärerna Richard Fåhreus respektive Ylva Wilhelmina Franzén. Vi går genom Fajansparken och pratar om gatu- och kvartersnamnen samt lite om växtvalet utefter det gröna stråket. Turen avslutas på Kattholmen.

 

Carola Stuart och Rolf Ellnebrand har varit med och skrivit boken "Gustavsberg som försvann - och kom igen". Carola och Rolf driver förlaget Columbus Förlag som också är utgivare av boken och de båda har stort engagemang och intresse för Gustavsberg. Boken finns att köpa här på hemsidan eller i samband med en guidad tur. Vid köp av boken i samband med en guidad tur betalar du endast 175kr/bok.

 

Den här turen inkluderar lunch på restaurang Kattholmen där turen avslutas kl 13.30. Uppge ditt namn till personalen när du kommer till restaurangen där ett bord finns bokat.